lauantai 19. marraskuuta 2016

LPG osa 2 – tehoja kivunhoitoon, arpikudoksen käsittelyyn ja leikkausten jälkitilojen hoitoon sekä palautumiseen mm. urheilijoilla.Ensimmäiset lpg-hoidot tammikuussa 2016
Fysio Muuramessa on ollut kohta vuoden ajan käytössä LPG-hoitolaite. On hyvä hetki tarkastella, miten LPG on palvellut meidän asiakkaitamme tämän vuoden aikana. Seuraavassa pieniä asiakastarinoita, miten erilaisissa kiputiloissa, terapian tukena tai urheilijan palautumisessa voi käyttää alipainehoitoa menestyksekkäästi. Tarinat ovat meillä tämän vuoden aikana käyneiden asiakkaiden tarinoita:


Nuoren rakennustyömiehen kipuilevat kädet kuntoon

”Useita vuosia olen kipuillut käsieni kanssa, reumakokeita on tehty ja käsiä kuvattu, mutta mitään selittävää ei löydy. Käsiini ja niskahartiaseutuun oli kokeiltu jo useita eri hoitomuotoja, mutta heikoin tuloksin. Niskahartiaseutua helpotti jonkin verran faskiakäsittelyt, mutta kyynärpäät ja ranteet etenkin olivat erittäin kipeät ja estivät muun muassa rakkaan harrastukseni golfin peluun. Kyynärpäiden liikerata on selkeästi myös rajoittunut. Töitä tehtiin Arcoxinin ja Buranan avulla.”

Suosittelimme asiakkaalle LPG-kokeilua, ja jo ensimmäisellä kerralla käsien kipu helpotti selvästi ja kyynärnivelten liikelaajuus kasvoi. Asiakas oli tyytyväinen kivuttomaan hoitoon ja muutaman kerran jälkeen sovimme säännöllisestä lihashuollosta LPG:n avulla. 

”Kyynärpäät eivät ole kipeät, särkylääkettä ei ole tarvinnut syödä ja liikkuvuus nivelissä on pysynyt parempana. Käyn noin 3 viikon välein huollossa Fysio Muuramessa ja kesällä pääsin jo muutaman vuoden tauon jälkeen pelaamaan useita kierroksia golfia! Suosittelen kaikille erilaisista kiputiloista kärsiville kokeilemaan tätä hoitoa. Hoidon jälkeen on kivuton ja rentoutunut olo.”


Vanhan selkä- ja nilkkaleikkauksen jälkitilan hoito

Yli 70-vuotias rouva tuli selän kipujen ja jalkojen väsymisen vuoksi fysioterapiaan keväällä. Lpg-hoitojen ja kotiharjoitteiden avulla selän ja jalkojen väsyminen helpotti jo 4 hoitokerran jälkeen. Rouva kertoi, että lpg-hoidon jälkeen jalat tuntuivat kevyemmiltä ja kireyttä oli vähemmän. Puutarhatöiden alettua fysioterapiaan tuli kesätauko ja sovittiin, että hän palaa tarvittaessa asiaan.

Syksyllä rouva soitti Fysio Muurameen uudelleen. Tilanne oli pysynyt melko hyvänä koko kesän, mutta vasemman jalan nilkka oli edelleen kankea ja aika ajoin haittasi liikkumista. Nilkka oli operoitu kymmeniä vuosia sitten, tarkoituksena ”vapauttaa hermoa”. Kolmen leikkauksen jälkeen nilkassa näkyi arvet ja muutama niistä syvälle painuneena.  Aloitimme arven hoidon, tavoitteena pehmittää arpea ja helpottaa aineenvaihduntaa nilkan alueella. Kotiin ohjattiin myös omat arven irrottelu-/pehmittelytekniikat ylläpitämään lpg-hoidon tulosta. 3 hoitokerran jälkeen arven syvä poimu oli poissa ja asiakas kertoi paineen alkaneen helpottaa nilkan ympäriltä. Hoidimme vielä kerran ja sovimme että tarvittaessa hän ottaa yhteyttä.

Muita kipu- ja terapiacaseja ovat tänä vuonna olleet mm.

-       * takareiden kiinnitysjänteen leikkauksen jälkitila
-       *  olkapään kiputilat ja leikkauksen jälkeinen kuntoutus
-       *  tenniskyynärpää
-       *  rannekanavaoireyhtymät
-       * akillesjänteen kiputilat ja muutama repeämäkin
-       * lonkan epäilty bursiitti (helpotti ensimmäisellä hoitokerralla)
-       * niskan akuuttikipu jne.Urheilijoiden valmistautumisen ja palautumisen tukena

Vuoden aikana meillä on vieraillut urheilijoita ja kuntoliikkujia nuorista senioreihin.

”LPG sopii hyvin esimerkiksi kovan harjoittelujakson yhteyteen kun lihakset tuntuvat ”tukkoisilta” ja palautumisen kanssa on ongelmia. Olipahan kevyt lähteä lenkille seuraavana aamuna LPG-hoidon jälkeen!” -40-v. Nainen, kuntoliikkuja.

Maitohapon poistumisen on todettu lisääntyvän LPG-hoidon ansiosta 30 %. LPG ehkäisee viivästynyttä harjoittelun jälkeistä lihaskipua (DOMS), nopeuttaa urheiluvammoista parantumista ja tukee vaurioituneen kudoksen rakentumista mahdollisimman toiminnalliseksi.Perusjampat Pyreneille –treeniporukka kävi myös ennen kesän koitosta lpg-hoidoissa ja lisää heidän huikeasta matkastaan voit lukea http://perusjampat.blogspot.fi/!

Perusjampat Mikko, Jarkko, Sami ja Samppa
LPG:llä on useita käyttömahdollisuuksia ja mikäli et vielä ole kokeillut, tai mieltäsi jäi jokin askarruttamaan - otathan yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää.
Torstaina 8.12.2016 klo 15-17.30 sinulla on myös mahdollisuus tulla seuraamaan esittelyä laitteesta, seurata live-hoitoja erilaisista terapiatilanteista tai kokeilla itse laitteen miellyttävää käsittelyä.

LPG-terveisin,
Sanna Hosio
fysioterapeutti, yrittäjä
Fysio Muurame Oy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti